djurvik

Årets skördefest
Senaste helg gick årets skördefest av stapeln. Rekordmånga gårdar öppnade upp och på de olika gårdarna kunde man köpa lokalproducerade råvaror och matvaror. Jag meddelade familjen på fredagen att den här helgen lagar jag ingen mat utan nu åker vi runt och äter både lunch och middag på de olika gårdarna. Glädjande många vegetariska alternativ fanns det att välja på för mig som inte äter kött.
 


Kossor kunde man se på många av gårdarna och de är ju alltid roliga att titta på.

 
En kör från Köping sjöng på Bolstaholms gård.


Och där kunde man också se dessa damer spatsera runt. Direkt från sagans värld kom Tan Brun, Tant Grön och Tant Gredelin.

 
På Bolstaholm kunde man ta en tur i den här vagnen. Guide var Götrik, far till nuvarande ägaren. Han fyllde 80 år förrra vintern och småningom tänker han trappa ner till 40-timmars arbetsvecka, berättade han.
 
 
Mitt sällskap på åkturen, maken Harry och mellandottern Elsa.
 

Yngsta dottern Olivia är söndagsbarn och hon vann huvudvinsten bland Skördefestens gäster. För att ha chans att vinna måste man lämna in sitt skördepass, där man kryssat i vilka gårdar man besökt. Det gjorde jag åt henne... En låda full av åländska läckerheter och en säck potatis.
 
 
 
I lådan fanns dessa delikatesser, bläbärssylt, havtornssaft och ketchup.