djurvik

Prinsessrubriker
Förra veckan hade vi sportlov på Åland. Den tillbringade hela familjen i Zell am See i Österrike. Hittills har vi hållit till i fjällen på sportlovet, men nu tyckte vi att det var dags att prova på Alperna.

Fjällen står sig väldigt bra i jämförelse med Alperna. Boendet är mycket bättre i fjällen, liksom kringservicen och barnvänligheten. Till Alpernas fördel hör temperaturen (vi har haft runt 20 minusgrader de senaste åren i fjällen) och längden på backarna. Till dess nackdel kan förutom det jag räknade upp tidigare också räknas liftköerna. 

Jag kan inte låta bli att vara turistföretagare när jag är ute och reser och titta på andra destinationers förutsättningar. Alperna har säsong året runt. Skidåkning på vintern och paddling och vandring sommartid. Det är 26 år sedan jag var i Alperna senast. Mycket är sig likt och mycket har ändrats. Förvånansvärt internationellt var det. På hotellet jobbade en italienska och på restauranger och andra serviceställen träffade vi på personal från bl.a. Sydafrika, Kroatien, Irland och Sverige.

Det är alltid roligt att titta på nyhetssändningar och läsa lokala dagstidningar när man är utomlands. En nyhet toppade all media denna vecka: Den lilla prinsessan Estelles födelse! Bilder och reportage i långa rader i österrikisk och tysk media. Vilken PR det lilla livet redan har gjort för Sverige. Grattis kronprinsessparet och grattis Sverige! 



På bilden två av våra döttrar, Olivia och Ida, tillsammans med kusinen David.