djurvik

Italiensk ekonomi
Italienarna har gått till val och läget ser oroväckande ut. Eftersom Åland är med i EMU-samarbetet påverkas vi om det blir oroligheter i Italien. Jag har aldrig varit positiv till euron och det är sådant här jag har befarat. Valutan far illa utan att vi kan göra något åt det. Men så är läget, så det är bara att hoppas på att det löser sig.
 
Förra veckan hade vi sportlov och den tillbringade vi i Cervinia i Italien. Jag tycker om skidsemestrar, ute hela dagarna och på kvällen är man så trött att man bara väntar på att få gå och lägga sig. Det var ganska kallt, ofta runt -10 grader men istället var backarna hårda och fina.
 
Vad vi förundrades över var att kreditkortsautomaterna inte fungerade i Italien. I matserveringar och i affärer sade de bara "kaputt" när vi försökte betala med kort. Det var bara kontanter som dög. Cervinias liftsystem är ihopbyggt med systemet i Zermatt som ligger i Schweiz och där fungerade kortautomaterna hur bra som helst! Konstigt, eller hur? Men schweizarna har också ordning på sin ekonomi, vilket ju inte italienarna har.
 
 
 
På bilden från vänster yngsta dottern Olivia, min systerson David, maken Harry, jag själv och min syster Susanne.